Lezzetli İzmir Lokma Nasıl Yapılır ?

Lokma, Uzun yıllardan gelen bir lezzettir. Osmanlı saray mutfaklarında her gün hazırlanan eşsiz bir saray tatlısı haline gelmiştir. Lokma en çok İzmir ilimizde meşhur ve yaygın olmuştur.

Lezzetli İzmir Halka Lokma’nın Hazırlanışı 

Lokma, un, maya, tuz ve şekerle (Şerbet) hazırlanan bir çeşit tatlıdır. Hazırlanan ve kıvamına gelmiş bu hamur, sıvı yağda ne çok fazla ne çok az kızartılır,  daha sonra şeker ile hazırladığımız şerbetle tatlandırılarak (dilerseniz tarçın da serpe bilirsiniz) servis yapılan bir Türk tatlısıdır. İzmir kültürünün vazgeçilmez lezzetli bir parçası haline gelmiştir. İzmir`de tüm Bölgelerinde hemen hemen her semtte lokma döküldüğünü görebilirsiniz. Özellikle dini günlerde daha çok lokma dökülür. Ortası delikli yuvarlak şekilde ve küre şeklinde iki tipi vardır.

    

Related Posts

Leave a reply