İzmir Lokma Tarifi

İzmir Lokma tarifi
 
Öncelikle şerbetin nasıl yapıldığını anlatalım. 
Uygun bir tencere içine suyu ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz. 
Ocağımızı harlı konuma gelip kaynamasını bekliyoruz. 
Tabi kaynayana kadar sürekli karıştırarak şekerin iyice eridiğinden emin oluyoruz. 
Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp şerbetimizi soğumaya alıyoruz.
Şerbetimiz soğurken hamurumuzu yapmaya başlayabiliriz. 
Unumuzu derince bir kabın içerisine eleyerek koyuyoruz. 
Farklı bir kapta yaş mayamız ve ılık suyumuzla beraber mayamızı güzelce eritiyoruz. ;
Elediğimiz unun ortasına bir delik açarak, erittiğimiz mayayı ekliyoruz. 
Ardından üstüne sütü de ekleyip güzelce karıştırıyoruz. 
Tavada eritip soğuttuğumuz tereyağını ve kar haline getirdiğimiz yumurta beyazını da ekleyip güzel bir hamur elde ediyoruz. 
Hamurun üstünü kapatarak bir 10 dakika kadar kendi halinde mayalanmasını bekliyoruz.
Bu arada kızartma tavasına aldığımız Ayçiçek yağını kızdırıyoruz. 
Yağlı kaşık yardımıyla şekil verdiğimiz hamurlarımızı kızgın yağda güzelce pişiriyoruz. 
Ardından ilk önce hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içerisine kızarttığımız hamurları atıp birkaç dakika kadar bekliyoruz. 
Ardından İzmir lokmanız hazır. 
Afiyetle yiyebilirsiniz. 
Eğer ki klasik bir İzmir lokma yapmak istiyorsanız,yağladığınız elinizle simit şekli verip o şekilde kızartabilirsiniz. 
Tat olarak bir farkı olmayacaktır. Sadece sunumunuz farklı olacaktır. 
Hazırlaması çok kolay olan ve bir o kadar da hafif olan İzmir lokma tarifinizi arkadaşlarınızla paylaşabilir. 
Komşularınıza dağıtabilirsiniz. 
Ya da hayır işleriniz için sokakta insanlara tattırabilir,bu lezzetten insanları da haberdar edebilirsiniz.
 




Etiketler : İzmir Lokma tarifi İzmir Lokma İzmir Lokmacı İzmir'de Lokma Lokma Tarifi İzmir İzmir en uygun Lokması Lokmacı İzmir Lokma dökümü İzmir İzmir Lokma